Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Vegyi védőruházat

A vegyi védőruházatot a vegyi anyagokkal való érintkezés elleni védelemre terveztek. Ezek a ruhák általában ellenállnak a savaknak, lúgoknak és más korrozív anyagoknak, valamint a mérgező folyadékoknak. A vegyi védőruházat elengedhetetlen a vegyiparban, a laboratóriumokban és más iparágakban, ahol a munkavállalók különböző vegyi anyagokkal érintkezhetnek.

Rendezés:

A munkavállalók védelme a különféle vegyi anyagokkal szemben összetett feladat, ehhez elengedhetetlen kellék a vegyi védőruházat. Ezek a szennyeződések gyakran alig észrevehetők, de hosszú távon katasztrofális egészségügyi következményekkel járhatnak. 


A Portwest ruházati termékcsaládja átfogó megoldást kínál a munkahelyi vegyi veszélyek elleni védelemre. Ezek a termékek egyesítik a védelmet, tartósságot és a kényelmet, hogy megfeleljenek a legtöbb alkalmazási terület igényeinek. 


Vegyi védőruházat kiválasztásának szempontjai:


A vegyi védőruházat kiválasztásakor a legfontosabb szempontok a védelem, a tartósság és a kényelem. A kihívás az, hogy megtaláld, azt a kompromisszumot, ami mindhárom szempontot tökéletesen egyensúlyban tartja a te alkalmazási területeden. 


A vegyi védőruházat célja, hogy megvédje a viselőjét a vegyi anyagok káros hatásaitól, legyenek azok folyékony, gáznemű vagy szilárd formában. Ezek az anyagok súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, beleértve a bőr irritációját, égési sérüléseket, légzőszervi problémákat és hosszú távon akár rákos megbetegedéseket is. Éppen ezért a megfelelő vegyi védőruházat kiválasztása és használata elengedhetetlen minden olyan munkakörnyezetben, ahol ilyen anyagok jelen vannak.


Védelem


A vegyi védőruházatot különböző anyagokból készítik, amelyek különböző szintű védelmet nyújtanak. A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik a polietilén, a polipropilén és a különböző polimer rétegek, amelyek mindegyike különböző típusú vegyi anyagokkal szemben nyújt védelmet. Az ilyen ruházatok gyakran több rétegből állnak, hogy maximális védelmet biztosítsanak a különböző behatolási módokkal szemben, mint például a behatolás és a permeáció.


A veszélyes vegyi anyagok elleni hatékony munkahelyi védelem megköveteli, hogy megértsd az áthatolás és a behatolás közötti különbséget, valamint azt, hogyan juthatnak be a por, folyékony és gáznemű vegyszerek a ruhába vagy a védőeszközbe, és hogyan szennyezhetik be a munkavállalót. 


A behatolás az a folyamat, amikor folyadék, por vagy gáz átjut a ruhaszöveten vagy szerkezeten lévő lyukakon vagy réseken. Ez akkor fordul elő, ha fizikai hézagokon kell áthaladni, például:
rések a szálak között egy szövött anyagban. A rések a ruha szerkezetében, például a varratokban, a cipzár fogai között vagy az öltéslyukakban.
Hézagok a vegyvédelmi ruha és más védőeszközök, például arcmaszk és kesztyű között.


A permeáció az a folyamat, amikor a vegyi anyag molekuláris szinten áthatol egy szilárd zárórétegen, amikor a vegyi anyag molekulái áthaladnak a zárópolimer molekulái között. Ez egy elkerülhetetlen folyamat, amit nem lehet megakadályozni, csak késleltetni vagy lassítani. A permeáció látható jel nélkül is előfordulhat; megtörténhet anélkül, hogy bármilyen észrevehető hatása lenne a szövetre, így előfordulhat, hogy nem is veszed észre, hogy megtörtént.


Típusok és szintek


A vegyi védőruházat különböző típusokra és szintekre osztható, amelyek mindegyike különböző mértékű védelmet nyújt. Az EN szabványok alapján a ruhák típusai közé tartoznak az 1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os típusú védőruhák, amelyek mind különböző veszélyes anyagokkal szembeni védelemre szolgálnak. 

 

  • Az 1-es és 2-es típusú ruhák speciális esetekben használatosak, és a legmagasabb szintű védelmet nyújtják.
  • 3-as típus: Véd a folyékony vegyi anyagokkal szemben.
  • 4-es típus: Véd a folyékony permetekkel szemben.
  • 5-ös típus: Véd a szilárd részecskékkel szemben.
  • 6-os típus: Korlátozott védelmet nyújt a folyékony vegyi anyagokkal szemben.