Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

No Risk munkavédelmi cipő

2024. 07. 03. 13:59:00 WD Safety
No Risk munkavédelmi cipő
A No Risk munkavédelmi cipő minden helyzetben megállja a helyét: legyen szó munkáról, terepi feladatokról vagy a mindennapi életről. Minden stílusnak megfelel, és a kényelemre, a megfelelő illeszkedésre, valamint a tartósságra összpontosít, miközben az életstílust és a divatot sem hanyagolja el.

A kezdetek

A No Risk-et 1996-ban alapították Portugáliában, mint egy úttörő márka, amelyet a munkaruha-kultúra ihletett, és amely ötvözi az európai életmódot, mindig megőrizve a tartósság, a biztonság és a stílus lényegét.


Portugália Guimarães városából indult, az ICC csoport részeként, azzal a céllal, hogy a legjobb és legtartósabb munkavédelmi cipőket készítsék. A családi értékekbe vetett erős hit és a hagyományok iránti elkötelezettség révén Guimarãesből kiindulva fokozatosan megkezdődött a terjeszkedés világszerte. 

Ma már minden munkavállalónak kínálnak cipőket, bármilyen kihívással is nézzenek szembe.

 

No Risk munkavédelmi cipő - Megállja a helyét minden munkaterületen

 

A No Risk munkavédelmi cipő kiemelkedő választás mindazok számára, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a biztonság, a kényelem és a tartósság terén. Ezek a cipők nemcsak a legszigorúbb biztonsági előírásoknak felelnek meg, hanem stílusos megjelenést és kiváló viselési élményt is nyújtanak.

A No Risk cipőit úgy tervezték, hogy minden helyzetben helytálljanak, minden igényt kielégítsenek, és a kényelemre, a megfelelő illeszkedésre, valamint a tartósságra építenek. Ez a név a minőséget és az elhivatottságot jelenti.

A termékek továbbra is Európában készülnek, helyi anyagok felhasználásával. Bár a technológia és a munkakörnyezet követelményei változtak, a No Risk mindig lépést tart a legújabb fejlesztésekkel, miközben hű marad a hagyományaihoz.

A stílus és a divat az elsődleges szempontok közé tartozik, ezért létrehozták a LIFESTYLE nevű vonalat, amit a márka archívumában található modellek ihlettek. Megmarad a tartósság: a lábbelik bőrből készülnek, és Clima Cor System konstrukcióval rendelkeznek, ami egy hőmérsékletszabályozó rendszer. Ezek az erős munkavédelmi cipők minden helyzetben ideális társak lesznek.

Ide tartoznak többek között a Discovery, Atlantis, Rider és Runner fantázianévre keresztelt lábbelik.

 

No Risk munkavédelmi cipő

Clima Cork System (CCS) 

A Clima Cork System egy exkluzív technológia, amely segít megteremteni a lábak természetes környezetét. Ez a rendszer szabályozza a cipő belső hőmérsékletét. Segít csökkenteni a fáradtságot is azáltal, hogy egyenletesen osztja el a súlyt.


Fenntarthatóság 

Ez a rendszer lehetőséget ad arra is, hogy megóvjuk a parafa tölgyeket, és előnyben részesítsük a professzionális lábbelik gyártását fenntartható módon.
A parafa, a parafa tölgyfa kérgéből származik, pontosabban a fa törzsének külső rétegéből. Ezt az anyagot időközönként, általában 9-12 évente távolítják el, anélkül, hogy a fát károsítanák.

A cipőben a talp és a talpbetét közötti szigetelő parafarétegnek köszönhetően a Clima Cork System szabályozza a cipő belsejében a hőt és a hideget, extra kényelmet biztosítva. A parafa lehetővé teszi a lábnyom kialakulását, amely segít a cipő tökéletes illeszkedésében. A márka elkötelezett amellett, hogy pozitív változásokkal járuljanak hozzá a társadalomhoz, és példát mutassanak másoknak is. A Clima Cork System nem a természeti erőforrásokat fogyasztja, hanem épp ellenkezőleg, az élet ajándékát adja.

A No Risk most egy körkörösebb üzleti modellt vezetett be. Ez azt jelenti, hogy a felesleges anyagokat most új cipők gyártására használják fel, vagy más termékek készítésébe építik be. Emellett folyamatosan új technikákat keresnek a hulladék újrafelhasználására. Egy innovatív újrahasznosított anyag befecskendezési technológiát vezetnek be a Desmával együttműködve.

A kínálatban megtalálható egyes termékek Oeko Tex tanúsítvánnyal rendelkeznek, vegánbarát termékekből, amelyek garantáltan mentesek minden káros anyagtól, így védve a felhasználót és a környezetet is.

A No Risk zöld gyártásával új korszakot hoz a professzionális lábbelik terén - ez a PROFASHION koncepció. Ez a megoldás biztonságot nyújt a munkahelyen, miközben kényelmes és stílusos marad a városi környezetben is.

 

Hogyan válaszd ki a megfelelő munkavédelmi cipőt?

 

A megfelelő biztonsági lábbeli kiválasztásához először meg kell érteni, hogy milyen veszélyek állnak fenn a munkaterületeken. Ehhez alapos kockázatelemzést kell végezni.


Azonosítsd a lehetséges veszélyeket, mint például:

  • Leeső tárgyak és/vagy nehéz gépek
  • Nedves, csúszós padló
  • Statikus elektromosság felhalmozódása
  • Vegyi vagy fém fröccsenések
  • Éles tárgyak, például pengék és szögek
  • Égési sérülést okozható tényezők, például olvadt fém vagy szikra

Miután sikeresen azonosítottad az összes lehetséges veszélyt, ellenőrizheted, hogy a kiválasztott munkavédelmi cipők megfelelnek-e ezeknek a kihívásoknak és a legújabb biztonsági előírásoknak.

Ügyelj arra, hogy a megfelelő méretet válaszd, mert a rosszul illeszkedő cipő kényelmetlenséget okozhat és ronthatja a munka hatékonyságát. Mindig olyan biztonsági cipőt válassz, amely nem szorítja a lábad és nem nyomja a lábujjakat, különösen az orrmerevítő környékén. Ne feledd, hogy a lábak hosszú munkaidő alatt megduzzadhatnak, ezért jó ötlet egy kis extra helyet hagyni.

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Miért fontos a munkavédelmi cipő viselése? 

A munkavédelmi cipők viselése fontos a lábak védelme és biztonsága érdekében. Megfelelő cipők viselése csökkenti a munkahelyi sérülések kockázatát, amelyek például leeső tárgyak, csúszós felületek vagy vegyi anyagok következtében bekövetkezhetnek.

Milyen szabványoknak kell megfelelnie a munkavédelmi cipőknek?

A lábbeliknek különböző biztonsági szabványoknak kell megfelelniük, például az EN ISO 20345 szabványnak. Ez a szabvány meghatározza a cipők védelmi szintjét és jellemzőit.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű munkavédelmi cipőt? 

A megfelelő méretű munkavédelmi cipő kiválasztásához fontos megmérni a láb hosszát és szélességét, valamint figyelembe venni a láb alakját és az esetleges speciális igényeket. Fontos, hogy a cipő ne szorítsa a lábat, de ne is legyen túl laza.

Tartalomhoz tartozó címkék: No Risk munkavédelmi cipő